Het is lang geleden dat ik mij realiseerde hoe een opgeruimd huis onmiddellijk zorgt voor een opgeruimd hoofd. Sindsdien ruim ik op en help ik mijn vrienden af en toe ook. Dat heb ik vele jaren gedaan, naast mijn baan als communicatieadviseur. In 2017 heb ik van opruimen mijn werk gemaakt, met mijn bedrijf Schone Lei 365. 

Het overlijden van mijn ouders en het met aandacht leegruimen van hun huis was voor mij een belangrijke reden om met Schone Lei 365 te starten. Ik heb ze vele jaren zien worstelen met hun plannen om op te ruimen. Hulp vragen vonden ze ook lastig en uiteindelijk lieten ze een groot en vol huis achter, met allemaal spullen die voor hen verbonden waren met een herinnering. Zonder het aanhoudende gevoel van het 'moeten opruimen' hadden mijn ouders beslist meer letterlijke en figuurlijke ruimte gehad om van hun oude dag, hun (klein)kinderen en vrienden te genieten. 

Ik ben (aspirant) lid van de Nederlandse Bond voor Professional Organizers en heb daar ook de basistraining professional organizer gevolgd.

Soms vinden mensen het inhuren van een professional organizer een te grote stap, terwijl ze wel behoefte hebben aan informatie of een steuntje in de rug. Daarom geef ik ook lezingen (op uitnodiging) en korte cursussen (bij cursusprojecten of volksuniversiteiten) over dit onderwerp. 

Ik werk trouwens ook nog als (parttime) communicatieadviseur. Voor informatie over mijn verdere loopbaan en opleidingen kunt u mijn LinkedIn-profiel bekijken.

Wilt u kennismaken om te kijken of u samen met mij aan de slag wilt gaan? Of heeft u interesse in een lezing over opruimen en organiseren? Bel of mail mij dan gerust. 

Wat anderen zeggen over de diensten van Mirjam
"Begeleiding door Mirjam betekende voor mij de grote lijn aanhouden bij het opruimen, zijwegen (mijn valkuilen) vermijden, categoriseren, tips en trucs horen en weggooien. Het resultaat was: overzicht, lege planken en ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Heerlijk! Een aanrader." 


Schone Lei 365 staat ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 70943508