Het is lang geleden dat ik mij realiseerde hoe een opgeruimd huis onmiddellijk zorgt voor een opgeruimd hoofd. Sindsdien ruim ik op en help ik mijn vrienden af en toe ook. Ook volgde ik toen de basistraining professional organizer bij de Nederlandse Bond voor Professional Organizers. Dat opruimen voor vrienden heb ik vele jaren gedaan, naast mijn baan als communicatieadviseur.

Het overlijden van mijn ouders en het met aandacht leegruimen van hun huis was voor mij een belangrijke reden om met Schone Lei 265 te starten in 2017. Ik heb ze vele jaren zien worstelen met hun plannen om op te ruimen. Hulp vragen vonden ze lastig en uiteindelijk lieten ze een groot en vol huis achter, met allemaal spullen die voor hen verbonden waren met een herinnering. Zonder het aanhoudende gevoel van het 'moeten opruimen' hadden mijn ouders beslist meer letterlijke en figuurlijke ruimte gehad om van hun oude dag, hun (klein)kinderen en vrienden te genieten. 

Sinds 2017 ben ik tijdelijk binnengestapt in vele huizen en levens. Altijd was er wel een verdrietige reden waardoor mensen niet konden beginnen met opruimen, of halverwege bleven steken. En overal heb ik een stukje met ze meegelopen om ze over die drempel te helpen. Met een luisterend oor en aandacht voor wat hen tegenhield. Maar ook met frisse daadkracht en kennis van zaken om vlot resultaten bij het opruimen te boeken. 

Soms vinden mensen het inhuren van een professional organizer een te grote stap, terwijl ze wel behoefte hebben aan informatie of een steuntje in de rug. Daarom geef ik ook lezingen (op uitnodiging) en korte cursussen (bij cursusprojecten of volksuniversiteiten) over dit onderwerp. 

Ik heb trouwens ook een (parttime) baan bij een organisatie in de klassieke muziek. Voor informatie over mijn verdere loopbaan en opleidingen kunt u mijn LinkedIn-profiel bekijken.

Wilt u kennismaken om te kijken of u samen met mij aan de slag wilt gaan? Of heeft u interesse in een lezing over opruimen en organiseren? Bel of mail mij dan gerust. 

Wat anderen zeggen over de diensten van Mirjam
"Begeleiding door Mirjam betekende voor mij de grote lijn aanhouden bij het opruimen, zijwegen (mijn valkuilen) vermijden, categoriseren, tips en trucs horen en weggooien. Het resultaat was: overzicht, lege planken en ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Heerlijk! Een aanrader." 


Schone Lei 365 staat ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 70943508