Zoeken is nadenken

november 11, 2018 admin

We hebben het er maar druk mee, ons nieuwe huis. Nog een paar maanden te gaan en dan wordt het opgeleverd. En dus moeten er beslissingen genomen worden over vloeren en wanden en kleuren. Om onszelf daarmee te helpen (of helemaal gek te maken, het is maar hoe je het bekijkt), gingen we laatst naar een woonbeurs.

Op de stand van Forbo kregen we een kortingsbon voor marmoleum, en nu we inmiddels besloten hadden dat er boven marmoleum komt, was het zaak om de kortingsbon tevoorschijn te toveren. Manlief werkte de stapel folders van de beurs door en vond de bon niet. Ja lezer, ook in het huis van een professional organizer raakt weleens iets zoek. In dit geval best jammer, want de bon kan ons honderden euro’s korting opleveren.

Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel als dingen zoekraken of onvindbaar zijn. Frustratie helpt niet dus ik greep naar mijn vaste devies als zoeken niets oplevert: zoeken is nadenken. Met een minuut nadenken en twee minuten zoeken in een stapel papieren op mijn werkkamer had ik de bon te pakken. Met als bonus een weggewerkte stapel papieren op mijn werkkamer. Dubbel resultaat!