Wat rust en ruimte in huis voor je doen

november 2, 2021 admin

Tijd om het bloggen weer op te pakken na een jaar pauze. Veel nieuwe inzichten zijn er niet bijgekomen in het afgelopen coronajaar. Wel zie ik op vele plekken bevestigd wat ik al jaren roep: rust en ruimte in je huis zorgen voor rust en ruimte in je hoofd. En dus een prettiger leven.

Voorbeeld. Ik werk sinds kort niet meer voor het bedrijf waar ik werkte als parttime communicatieadviseur. Maar mijn werkcomputer staat nog steeds op mijn bureau alsof ik morgen weer aan het werk moet. Op mijn laatste werkdag heb ik zo hard gewerkt om alles af te maken dat ik het opschonen van de computer niet af heb kunnen maken. Daarna ging ik met vakantie en toen ik terugkwam waren er andere dingen die ik eerst wilde doen.

Maar toch. Zodra ik mijn werkkamer binnenkom, staart het ding me aan: doe iets met mij, maak mij leeg en lever mij in! Ik weet het, ik moet het doen en als ik de computer heb ingeleverd zal ik me prettiger voelen. Zal er meer ruimte zijn, letterlijk én in mijn hoofd, om me te bezinnen op de volgende stappen die ik ga nemen in mijn werkende leven.