Spinnewiel

augustus 24, 2018 admin

Wat moet ik met het spinnewiel van mijn vader doen?” Een ogenschijnlijk simpele vraag die ik onlangs kreeg. Meestal schuilt er een hele wereld van gevoelens en emoties achter zo’n soort vraag.

Als het gemakkelijk is, heb je mij niet nodig. Het spinnewiel geef je dan gewoon aan iemand die wol wil spinnen en geen spinnewiel heeft (eventueel via ‘gratis afhalen op Marktplaats’), zet je in je woonkamer omdat je het een mooi ding vindt, of breng je naar de plaatselijke kringloopwinkel als je het niet meer wilt hebben en niemand in je omgeving er interesse voor heeft.

Ik kan nooit voor mijn klanten beslissen wat ze met spullen moeten doen. Wat ik wel kan, is samen ‘laagjes afpellen’ en helpen met het nemen van een beslissing. Ik stel wat tegenvragen op de vraag wat er met een voorwerp moet gebeuren. Wat betekent het voor je? Staat het voor een bijzondere herinnering aan iemand of aan een gebeurtenis? Wat denk je dat er gebeurt als je het wegdoet?

In mijn werk merk ik telkens weer hoeveel moeite mensen hebben om afstand te doen van dingen. En ik zie ook elke keer hoe opgelucht ze zijn als ze na onze sessies ruimte en tijd overhouden voor andere en leukere dingen dan opruimen en wegdoen. Dat maakt dat ik dit werk met zoveel plezier doe!