Ruimte, in huis én hoofd

oktober 29, 2017 admin

Eigenlijk weet bijna iedereen het wel: in een opgeruimde omgeving ontstaat er ruimte in je hoofd voor meer of andere dingen. Eén van mijn klanten zei dat ook letterlijk, en al in onze eerste sessie, na twee uur opruimen. Ze vertelde me in een korte pauze dat ze instant weer zin kreeg om na het werk een gezonde maaltijd klaar te maken en aan tafel te eten. Iets wat ze de afgelopen tijd steeds minder deed, doordat er in haar woonkamer duizend-en-één dingen waren die haar ‘aanstaarden’, waaronder een volle eettafel.

Voor mij als ingehuurde professional organizer was het een duidelijke bevestiging dat we goed bezig waren. En voor mijn klant een stimulans om dóór te gaan met opruimen en organiseren van haar spullen. We hebben samen bekeken wat ze zelf wilde oppakken en hebben een vervolgafspraak gemaakt voor de volgende klus. Zo mag het voor mij altijd wel gaan!