Poetsen

september 3, 2018 admin

Even een klein uitstapje naar lezen en poetsen. Afgelopen zomervakantie mocht ik een week in het huis van goede vrienden verblijven. Na terugkomst van een hectische reis vond ik het heerlijk om in de rust van een dorp in een vrijstaand huisje met grote tuin te verblijven. Er lagen mooie boeken, ik luisterde naar prachtige cd’s en deed op mijn gemakje wat kleine klusjes in het huis als ongevraagde tegenprestatie voor mijn vrienden.

Eén van de boeken die ik daar las was ‘Het grote poetsboek’ van Diet Groothuis. Alhoewel ik opruimen vele malen leuker vind dan schoonmaken, heb ik dit boek met plezier gelezen. En dat is niet alleen omdat ze heel positief schrijft over de professional organizer die ze een keer ingehuurd had.

Iedereen moet meer of mindere mate schoonmaken. Zelfs als je een poetshulp hebt. De schrijfster geeft voor elke ruimte in je huis aanwijzingen voor de schoonmaak. Inclusief lijstjes wat lezers die veel of juist weinig tijd willen besteden zouden kunnen doen. En ze rekent af met de honderden soorten schoonmaakproducten die je kunt verzamelen. Met een paar basismiddelen kom je volgens haar een heel eind, en dat scheelt bovendien een hoop ruimte in je kast of kelder. Ruimte die je vervolgens kunt benutten om dit boek neer te zetten, als handig naslagwerkje als je het even niet weet.