Muren of spullen?

april 4, 2020 admin

Opeens zitten we veel meer thuis dan gewoonlijk. Of nog meer thuis dan gewoonlijk. Mijn gedachten gaan terug naar perioden in mijn leven dat ik veel thuis was. Na de geboorte van mijn zoons en een keer na een operatie. Van al die keren herinner ik me dat het niet de muren waren die op mij afkwamen. Nee, het waren de spullen in huis. Of beter gezegd: de spullen die niet op hun plek lagen of de spullen waarvan ik helemaal niet wilde dat ik ze in huis had.

Ik vermoed dat veel mensen dit momenteel ook hebben. En dus beginnen met opruimen en wegdoen. Om dat samen met anderen te doen is nu niet vanzelfsprekend. Dus moet je het – nog meer dan anders – uit jezelf halen. Als je dat lastig vindt, heb ik vier tips voor je.

Tip 1: Ruim één plek op en maak dit af voordat je ergens anders aan begint. Niets zo vervelend als overal in huis rommelige plekken.
Tip 2: Doe als opruimgoeroe Marie Kondo, en laat spullen waar je niet blij van wordt je huis verlaten. Meer dan ooit kun je nu in je huis goed voelen wat die spullen met je doen.
Tip 3: Inspireer jezelf: zoek een plek in huis die je goed bevalt. Vraag je zelf af waarom dat zo is. Wat is daar of misschien: wat is daar niet?
Tip 4: Doe het toch een beetje samen: gebruik Facetime, Skype of Whatsapp videobellen. Plan een halfuurtje samen, verzamel bijvoorbeeld je twijfelgevallen en vertel wat je tegenhoudt om het weg te doen. Hardop uitspreken van de obstakels helpt.

Veel succes, en blijf binnen!